• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вітаємо переможців ХІІ Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів

Вітаємо переможців ХІІ Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів

2019-04-04

/Files/images/конкурс з українознавства.jpg

/Files/images/конкурс 2.jpg.

/Files/images/конкурс 1.jpg

28 березня 2019 року у приміщенні Київської міської державної адміністрації відбулось урочисте відкриття XІІ Міжнародного конкурсу з українозновства

Учасників конкурсу, а також їх вчителів і батьків привітали в.о. директора – заступник директора НДІ українознавства Віталій Терлецький, який наголосив на важливості та актуальності проведення Конкурсу, який сьогодні є популярним, тому що молодь зацікавлена у дослідженні свого рідного краю, історичних подій минулого.

Дві учениці Троїцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Берестівської сільської ради: Вакал Яна (9 клас) і Книш Діана (10 клас) є переможцями І (заочного) етапу. У другому етапі конкурсу (з 28 – по 30 березня 2019 року) вони також взяли участь. Слід зауважити, що Вакал Яна уже вдруге бере участь у Конкурсі (2018 рік – ІІІ місце) та виборює перемогу у цьому році в номінації «За оригінальне краєзнавче дослідження»!

Учні конкурсу 28 березня відвідали музеї міста Києва: Музей історії Києва, Музей української революції 1917–1921 рр. та – Верховну Раду України.

29 березня після захисту науково-дослідницьких робіт учасники подивилися документальний фільм «Харитина Пекарчук. Жінка-воїн на захисті УНР».

30 березня відбулася екскурсія по Києву на тему: «Київ середньовічний та сучасний – один із провідних центрів православної церкви» та – до Національного музею історії України.

Конкурс засвідчує, що українська молодь активна у власному пошуку правдивості подій минулого, проблем сучасності та перспектив майбутнього.

Кiлькiсть переглядiв: 338

Коментарi