"Афганістан болить в моїй душі"

2014-02-15

/Files/images/урок 036.jpg

Закінчилася і відійшла в історію афганська війна. Ніким і нікому не оголошена, героїчна і трагічна, вона виявилася в 2 рази довшою , ніж Велика Вітчизняна війна. Проходять роки, але і досі залишається актуальним питання: чи потрібні були наші хлопці в Афганістані? І немає однозначної відповіді… А тоді ні в кого не було сумнівів в правильності прийнятих рішень. І наші війська, вірні військовій присязі, відправились на чужу землю виконувати «інтернаціональний обов'язок».

15 лютого відзначається 25-а річниця виводу військ колишнього СРСР з Афганістану. З метою вшанування громадян, які брали участь в бойових діях на території інших держав, зокрема в Афганістані, в нашій школі проведено години спілкування «Місце подвигу – Афганістан», але найбільше учнів зацікавила екскурсія до музею «Подвиг» в м. Бердянську.

Учні 8 – 11 класів ознайомилися з експозиціями музею про героїчне минуле Бердянщини в роки Великої Вітчизняної війни та в післявоєнний час, а також з експозицією, присвяченою воїнам-афганцям «Афганистан болит в моей душе». З хвилюванням слухали учні розповідь екскурсовода про Героя Радянського Союзу В.П.Синицького, який проживає в м. Бердянську та воїнів, уродженців Бердянська і Бердянського району, які не повернулися з тієї жахлиої війни. Серед загиблих в Афганістані і наш земляк, старший лейтенант Герасименко Микола Іванович. Він народився в нашому селі в 1957 році, навчався в Карло-Марксівській середній школі, але після переїзду батьків до міста Бердянськ закінчував СШ №4 м.Бердянська, загинув у 1985 році.

У музеї знаходяться фотографія, комсомольський квиток та особисті речі воїна-афганця.

2014 рік в районі відзначається як Рік учасників бойових дій на території інших держав, адже підростаюче покоління повинне пам’ятати про своїх земляків, на долю яких випали афганська та інші локальні війни.

/Files/images/урок 033.jpg

Бреус Т. І. - педагог-організатор

Кiлькiсть переглядiв: 218

Коментарi