• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Екскурсія в етнографічний музей «Сільське Подвір’я»

Екскурсія в етнографічний музей «Сільське Подвір’я»

2019-10-30

/Files/images/IMG_20191029_094900.jpg

/Files/images/IMG_20191029_100641.jpg29 жовтня 2019 року учителі-філологи: Тимошенко Валентина Василівна, Гузь Світлана Іванівна, Малаган Людмила Іванівна організували для учнів 4-11 класів Троїцької ЗОШ І-ІІІ ступенів екскурсію.

Вони відвідали музей під відкритим небом у селі Благовіщенка Більмацького району Запорізької області, який є однією з форм збереження і використання культурної спадщини минулого, це територія із збереженою забудовою з предметами побуту українського народу.

Зустрічав дітей Саєнко Володимир Миколайович – господар, який зберіг батьківське подвір’я. Тут учні побачили на власні очі різні сільськогосподарські предмети: брички, гарби, санки, плуги, косилки, сіялки, жорна, у хаті – справжню піч, глиняний посуд, колиски, український одяг, вишиті рушники і дуже багато різних старовинних речей. Володимир Миколайович провів для учнів козацькі розваги, прогулянку до річки. Діти пили смачну добру воду, а о дванадцятій годині дня був справжній український обід: їли смачний борщ та вареники із картоплею.

Мандрівка сільським подвір’ям залишила у наших дітей та педагогів незабутні враження.

Зроблено ще один крок до виховання у кожної дитини правильного ставлення до культури свого народу, любові до рідного краю, до людей.

Кiлькiсть переглядiв: 216

Коментарi