День екології

2019-06-12

/Files/images/сіно.jpg

/Files/images/сін2.jpg/Files/images/ек ст.jpg/Files/images/гойд.jpg

Сьогодні вихованці табору «Капітошка» вирушили в подорож–«Екологічною стежкою» рідного краю. Маршрут розробили для нас вчителі географії та біології. Під час подорожі ми дізналися багато нового, навчилися бачити те, на що раніше і не звертали уваги. Ми з захватом слухали про ті рідкісні рослини нашого краю, які можна знайти лише тут, на березі Берестянки, ніде більше в Україні не ростуть. Вони є ендеміками, і занесені до Червоної книги: деревій голий, очиток їдкий, карагана скіфська, анемона жовтецева, авринія скельна,шавлія поникла. До європейського списку Червоної книги віднесено і жовтозілля, астрагал шестипалий, в’язіль. Ароматом тим’яну наповнене повітря, у цьому році він є повсюди.

З впевненістю можна сказати, що після такої подорожі діти будуть дбати про наше довкілля, адже в цінності і унікальності нашої природи мали змогу переконатися самі.

Мандрівку завершили відпочинком на улюбленій галявині біля річки. Влаштували пікнік, гойдалися на гойдалці, відпочивали на запашному свіжому сіні, вдихали аромат квітучого чебрецю.

Додому поверталися щасливі і відпочилі. Такі подорожі та відпочинок на природі дуже корисні для дитячого здоров’я.

Кiлькiсть переглядiв: 246

Коментарi