День театру та музики

2019-06-10

/Files/images/2 муз інстр.jpg

/Files/images/Полина.jpg/Files/images/Ляльки -рукав.jpg/Files/images/Ми.jpg/Files/images/вистава.jpg

Де в світі є мова така чарівлива,

Щоб справжнєє щастя могла розказати?

Леся Українка

Справді, звичайною мовою не завжди можна розповісти про глибокі переживання, яскраві почуття. І тоді ми, тамуючи подих, кажемо: «несказанна краса», «невимовні почуття». Якою ж мовою можна про це розповісти? Мовою мистецтва.

Цього дня ми долучалися до світу мистецтва. Гарно співали, намагалися зрозуміти чарівну дивовижну мову музики, були учасниками театральних вистав за мотивами казок та створювали «казковий єралаш».

Цікавою була зустріч з працівником Будинку культури - бандуристкою Рипінською Надією Володимирівною, яка розповіла про українське коріння цього інструменту та виконала кілька пісень. Не лишилися осторонь і діти. Учениця музичної школи Єрмакова Поліна заграла кілька улюблених творів разом зі своєю учителькою - Борзенок Іриною Леонідівною. Вчителька розповіла про відомих композиторів та виконала декілька дитячих п’єс. Зачаровані були ми і співом місцевого «соловейка» Бондарчука Валентина В’ячеславовича. В його виконанні пролунало кілька чудових пісень.

Цікавою для дітей була вікторина, проведена Лук’яненко Світланою Іванівною, яка награвала різні музичні твори, а діти відгадували і підспівували їх.

Музика шумових оркестрів лунала весь день! З творчістю підійшли до цього питання дітлахи. А які різноманітні пісні виконували діти під дитячі музичні інструменти, які мотиви на різну тематику награвали на них, а також озвучували вистави.

Гарним продовженням дня стали лялькові вистави за мотивами відомих українських казок, де учасниками були самі діти. Оздоблення сцени, ляльки-рукавички, музичний супровід допомогли глядачам зрозуміти характери та настрої казкових героїв.

Дуже сподобалося завершення цього дня: мікс казок на новий лад, який діти створили за власним бажанням.

Кiлькiсть переглядiв: 227

Коментарi