Проект« Як живуть мурахи?»

2019-05-02

/Files/images/Кульки.jpg

/Files/images/пластилінові мур..png/Files/images/фотокол.png

Звіт про роботу вчителя Колесник В. Є.та асистента вчителя інклюзивного класу Троїцької ЗОШ І – ІІІ ступенів Трандафілової А. В. над проектом « Як живуть мурахи?»

23 квітня на базі Троїцької школи відбулося засідання методичного об’єднання вчителів початкових класів Берестівської ОТГ. Класовод другого класу Колесник В.Є. та асистент вчителя Трандафілова А. В. презентували колегам проект «Як живуть мурахи?».

Перед цим в період з 9 по 23 квітня в інклюзивному класі була проведена підготовча робота над проектом.
У вівторок 9 квітня вчителі провели для учнів екскурсію «Де живуть мурахи?», дослідження «Чи не тонуть мурахи?», та « Що їдять мурашки?».
Під час екскурсії школярі дослідили три мурашники, які показав житель села Троїцьке Матвієнко Микола. Заміряли рулеткою мурашники, обгородили їх червоною стрічкою. Учні спостерігали за життям комах і переконались в тому, що мурахи «ходять» по воді, та їдять тільки шкідливих комах.
Піднявшись на гору, побачили все село. Було здорово! По дорозі екскурсантам зустрілися першоцвіти: проліски, гіацинти, дикі тюльпани, барвінок, сон – трава, чебрець, фіалки, крокуси, кульбабки. Насолоджуючись красою навколишньої природи ми все фотографували. Екскурсія дітлахам запам’ятається надовго!
На наступних уроках діти із задоволенням виготовили наголовники «Обов’язки мурашок у родині» до театралізації ролей. Намалювали мурашник в розрізі та вивчили його складові. Створили казкових мурашок з пластиліну, фотоколаж «Цікавий світ мурах».
Групи «Знавці», «Дослідники», «Екологи» разом з педагогами підготували цікаву інформацію про мурах та створили стіннівку - Проект «Як живуть мурахи» з фотозвітом та кольоровою інформацією.
Учень інклюзивної освіти, який навчається у другому класі був активним, доброзичливим, старанним та відповідальним учасником всього проекту.
Робота над проектом була плідною. Всі учасники отримали позитивні емоції.
Кiлькiсть переглядiв: 231

Коментарi