• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Робота табору з денним перебуванням "Сучасні діти"

Робота табору з денним перебуванням "Сучасні діти"

2018-06-25

/Files/images/IMG_20180601_113923.jpg

Наприкінці навчального року, як завжди, в нашій школі почав працювати табір з денним перебуванням «Сучасні діти», який продовжив роботу над екологічним проектом, розпочатим учасниками природничо-натуралістичного гуртка «Юні друзі природи». На протязі року, здійснюючи екскурсії чарівними куточками природи нашого села, діти звертали свою увагу на велику кількість целофанових пакетів, пластикових пляшок та іншого сміття. Цікаво та ненав'язливо ми привернули увагу дітей до глобальної проблеми засмічення планети твердими побутовими відходами, а також до участі у впорядкуванні та благоустрою території; інформативно намагалися формувати екологічну культуру учнів, сприяти формуванню етичних взаємовідносин людини з довкіллям, прищеплювати усвідомлення відповідальності за утримання в належному стані місця проживання; в доступній для дітей формі переконували в необхідності збереження навколишнього середовища, намагалися виховувати у дітей усвідомлену причетність до корисних справ.

Школярі були активними учасниками свят, конкурсів, ігор: «Станьмо на захист природи», «Пташиний брейн-ринг», спортивні естафети. Мандрували спортивними та екологічними стежинками. Екскурсія до джерела зачарувала красою природи. Поїздка до штучної водойми допомогла табірцям уявити себе мандрівниками. Розроблений педагогами маршрут дозволив малечі пережити відчуття гордості за самого себе, під час подолання «перешкод» які створила природа, табірці проявили себе, як справжня команда. Хлопці активно допомагали дівчаткам переходити річку, підніматися на гору, збирати сміття на березі ставочка. Не обійшлося й без «нещасних випадків» Ірина Миколаївна таки «постраждала» - змочила взуття, переходячи через річечку.

Відпочиваючи після захопливих пригод діти співали пісні,але найбільше емоцій викликала несподівана зустріч з сім'єю диких качок.

З особливим задоволенням та завзяттям працювали гуртківці одного дня. Познайомившись з цілющими властивостями рослин рідного краю, виготовляли та декорували гербарії, наповнювали їх власноруч зібраними та засушеними квітами і травами, в шкільній медіатеці добирали цікаві матеріали для буклетів та плакатів на захист екології Землі, будували та оздоблювали малюнками клумбу та ін..

На день захисту дітей , завдяки спонсорській допомозі агрофірми «Приазовська», було організовано святкову дискотеку з смачним частуванням та маленькими подарунками.

Проводилися не тільки розважальні заходи, а й пізнавальні – екскурсії до сонячних батарей, до риборозплідника, до зоопарку «Сафарі», походи стежинами рідного краю, до пам’ятних визначних місць інших сіл, зокрема Осипенківського краєзнавчого музею.

Чимало уваги приділялося охороні здоров'я та життєдіяльності школярів. Кожного дня проводилися бесіди, спілкування, створено куточки з інформацією, про правила поведінки на воді, на дорозі, в громадських місцях, в надзвичайних ситуаціях.

Мовні години, з цікавими вікторинами, іграми, розвагами англійською мовою, дали можливість в розважальній формі удосконалити набуті знання, перевірити власні вміння.

Кожний день у таборі – неповторний, цікавий і ве/Files/images/IMG_20180531_130001.jpgселий.

/Files/images/IMG_20180604_100757.jpg/Files/images/IMG_20180529_091214.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 258

Коментарi